Kies je stijl

Acoustic

Als je jezelf wilt begeleiden op gitaar of wilt leren tokkelen of fingerpicken, dan is akoestisch gitaar beslist voor jou geschikt. 

Een paar songs die je al vrij snel kunt spelen als beginner  zijn: “Michel” (Anouk) of “I Would Stay” (Krezip). 

Maar ook met The Beatles, Crosby Stills n Nash, Nick en Simon, The Stones, Simon n Garfunkel, Tim Knol, Bob Dylan, om er maar een paar te noemen, kom je met de akoestische gitaar een heel eind.

Pop

Caty Perry, Lady Gaga, Prince, Michael Jackson, Pink …….. You name it!

Van iedere popsong kun je met gitaar een mooie en goed speelbare partij maken.

Denk hierbij aan funky grooves, tokkelpartijen en riffs en soms ook klassiek aandoende partijen zoals in “Moon over Bourbon Street” van Sting.

Rock

Ok, als je tegenwoordig ‘Rock’ zegt, wat bedoel je dan: Metallica, Nirvana, Neil Young, Cold Play? Of bedoel je Deep Purple, Bush, Satriani, Santana of Bløf? 

Wat mij betreft ligt de basis van stijlen als grunge, metal, rock en hardrock niet zo ver uit elkaar

Wat je ook wilt, met een paar power chords kun je al snel van start. Let’s Rock!

Blues

Dat je met drie akkoorden enorm veel kan doen bewijst de blues. Soms akoestisch en poppy, dan weer meer richting rock of zelfs richting jazz. Iconen als B.B. King krijgen terecht alle lof die ze verdienen omdat zij aan wieg stonden van de hedendaagse popcultuur.

Jazz

Charlie Christian, Kenny Burrel, Wes Montgomery, Joe Pass zijn een aantal illustere namen van mannen die met hun spel hebben laten zien wat er allemaal mogelijk is op de gitaar. Als je harmonisch, melodisch qua improvisatie de diepte in wilt dan is jazz waarschijnlijk jouw stijl.

Singer song writing

Als jij je zelf wilt begeleiden op gitaar of wilt leren tokkelen of fingerpicken, dan is akoestisch gitaar beslist voor jou geschikt. 

In deze lessen komt ook het schrijven van stukken, teksten en je zangtechniek aan bod. 

Mix it up

Natuurlijk hoef je je niet tot één stijl te beperken. Je zult ontdekken dat verschillende stijlen vaak veel overeenkomsten hebben en dat je de verschillen vaak kunt combineren in een stuk

Producing

Wil je leren hoe je een demo van jezelf maakt? Hoe je beats produced? Of live gitaar of drums opneemt? Schrijf je dan in voor de cursus “producing”.

Combolessen

Muziekmaken wordt pas echt leuk als je het samen doet. Ook als beginner kun je je inschrijven voor de combolessen. Voor meer informatie over de tarieven en de mogelijkheden kun je hier kijken.

Ook voor band coachings trajecten kun je bij ons terecht.

Als je nog vragen hebt, mag je gerust contact met me opnemen.

Eindexamen v.o.

Muziek als eindexamenvak is een geweldige keuze. Vaak is het theoriegedeelte toch een lastige hobbel. Indien je ondersteuning wilt, kan je bijles bij me volgen eventueel in combinatie met gitaarles.

Vooropleiding conservatorium

Als je serieus bent met je studie gitaar, kun je beslissen om auditie te doen op een conservatorium. In het traject hier naar toe kan ik je met goed gevolg ondersteunen: meerdere oud leerlingen van mij hebben succesvol auditie gedaan.