GITAARLES

Begin bij de basis

Als je je zelf wilt begeleiden op gitaar of wilt leren tokkelen of fingerpicken, moet je de basisakkoorden onder de knie hebben. De juiste aanslag techniek is ook belangrijk natuurlijk. Om je op weg te helpen kun je hier een lijst met de belangrijkste akkoorden downloaden.

Een paar songs die je al vrij snel kunt spelen als beginner  zijn: “Michel” (Anouk) of “I Would Stay” (Krezip).

Maar ook met The Beatles, Crosby Stills n Nash, Nick en Simon, The Stones, Simon n Garfunkel, Tim Knol, Bob Dylan, om er maar een paar te noemen, kom je met de met een paar akkoorden een heel eind.

Kies je favoriete stijl

Als je de allereerste basis onder de knie hebt, kun je gaan kiezen voor een bepaalde stijl: akoestisch, finger picking, pop, rock of blues .

Als je meer ambities hebt kun je kiezen voor sing-a-song writing, jazz en fusion. Voor de laatste drie stijlen heb je wel een redelijke techniek en theoretische kennis nodig.

Akoestisch

Als je begint met gitaarspelen of je weet niet precies welke stijl of soort muziek je het leukst vindt, kun je het beste met akoestisch/ klassiek gitaar beginnen. Je leert -als je dat wilt- noten lezen, en maakt kennis met verschillende stijlen.

Pop

Caty Perry, Lady Gaga, Prince, Michael Jackson, Pink …….. You name it!

Van iedere popsong kun je met gitaar een mooie en goed speelbare partij maken.

Denk hierbij aan funky grooves, tokkelpartijen en riffs en soms ook klassiek aandoende partijen zoals in “Moon over Bourbon Street” van Sting.

Rock

Ok, als je tegenwoordig ‘Rock’ zegt, wat bedoel je dan: Metallica, Nirvana, Neil Young, Cold Play? Of bedoel je Deep Purple, Bush, Satriani, Santana of Bløf?

Wat mij betreft ligt de basis van stijlen als grunge, metal, rock en hard rock niet zo ver uit elkaar

Wat je ook wilt, met een paar power chords kun je al snel van start. Let’s Rock! Een gratis les met powerchords en overzicht van de belangrijkste powerchords kun je hier vinden.

 

Blues

De blues is een van de meest bijzondere muziekstijlen die bestaan. Een kenmerkende sound, akkoorden en groove die duidelijk herkenbaar is. Een stijl die de basis is van de huidige pop en jazzmuziek. Uiteraard gaan we in de lessen in op improvisatie over een zogenaamd Blues-schema . Een gratis les met een backing track vind je hier.

Finger picking

Finger picking of tokkelen is een stijl die voornamelijk op akoestisch gitaar wordt gespeeld. Hier vind een gratis les met daarin een veel gebruikt tokkel patroon.

Sing-a-Song writing

Als sing-a-song writer leer bij mij van een paar akkoorden een liedje te maken, en dat op verschillende manieren uit te voeren. Ik kan je helpen met de vorm en opbouw van je song, de lyrics en het maken van backing tracks. Hier hoor je een voorbeeld van een van mijn producties. In deze lessen komt ook het schrijven van stukken, teksten en je zangtechniek aan bod.

Jazz en fusion

Charlie Christian, Kenny Burrel, Wes Montgomery, Joe Pass zijn een aantal illustere namen van mannen die met hun spel hebben laten zien wat er allemaal mogelijk is op de gitaar. Als je harmonisch, melodisch qua improvisatie de diepte in wilt dan is jazz waarschijnlijk jouw stijl.

Uit een combinatie van jazz, rock en blues is de fusion ontstaan. Weather report, Jeff Beck, John Scofield, Robert Ford zijn een paar voorbeelden uit deze stroming.

In de lessen besteden we meer aandacht aan improvisatie en het gebruik van verschillende toonladders.

Hier vind je een gratis backing track in deze stijl om over te improviseren.

Combolessen

Muziekmaken wordt pas echt leuk als je het samen doet. Ook als beginner kun je je inschrijven voor de combolessen.

Ook voor band coachings trajecten kun je bij ons terecht.

Als je nog vragen hebt, mag je gerust contact met me opnemen.

Tarieven

prive-lessen

  • 20 min / wk of 40 min / 2 wkn        €13,50* / week
  • 30 min / wk of 60 min / 2 wkn        €18,50* / week

duo lessen

  • 30 min / wk                                    vanaf €10,00* / les

combo lessen

  • icm prive of duo lessen vanaf  €5,- /les

voor tarieven van andere lesvormen en bandcoaching kun je contact met me opnemen.

 

*) vermeldde prijzen gelden bij betaling ineens voor het gehele seizoen, vakanties worden niet doorberekend; voor leerlingen boven de 21 geldt een wettelijk verplichte btw toeslag van 21%

**) plaatsing uitsluitend in overleg en obv beschikbaarheid

 
Skip to toolbar